Прикарпатські дороги та мости чекають грошей


Стан доріг надзвичайно болюче питання для прикарпатців. З кожним роком сніг, дощ та вітер, буквально, зривають шматки асфальту, які дорожники не встигають «залатати». Не менш болючою темою залишається проблема ремотну мостів в Івано-Франківській області.

Кореспондент «Бліц-Інфо» поцікавився у службі автомобільних доріг у Івано-Франківській області про заплановані ремонтні роботи на дорогах та мостів.

За словами фахівця із зв'язків з громадськістю та ЗМІ Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Віктора Хариняка, зараз говорити про ремонт магістралей в області потрібно через призму майбутнього часу.

"Адже план роботи є, а кошти не надходять. Практично завершений і скоро повноцінно функціонуватиме міст Коломия-Печеніжин. Наразі, проводяться конкурсні торги на будівництво мостового переходу в селі Драгомирчани, який був зруйнований під час повені у 2008 році. І як тільки держава профінансує, ми його відновимо», - запевнив Віктор Хариняк.

За інформацією прес-служби, зараз здійснюються ремонтні роботи у м. Галичі на вулиці Львівська, яка є автомобільною дорогою загального користування державного значення Мукачеве – Львів. Наразі розпочаті конкурсні торги серед фірм, які візьмуться за ремонт інших важливих об'єктів.

«Також розпочаті конкурсні торги на міст в селі Микуличин та на деяких ділянках автомобільної дороги загального користування Мукачеве-Львів. Плануємо заасфальтувати ділянки автомобільних доріг в Надвірній, Галичі, Снятині та Долині. І тоді вже дочекається своєї черги міст на автомобільній дорозі місцевого значення Лука-Коломия в селі Незвисько», - запевнив "дорожник".

Хоча й у автодорі наголошують, що зараз всі роботи "впираються" в фінансування. Та все ж надіються, що проблема нестачі коштів найближчим часом вирішиться.