"Свобода" пікетувала Мін'юст із вимогою відставки Петухова


30 листопада 2016 року активісти Всеукраїнського об'єднання "Свобода" пікетували Міністерство юстиції України з вимогою відставки заступника міністра з питань евроінтеграції Сергія Петухова.

Причиною для акції націоналістів стала заява посадовця про можливість України прийняти сирійських біженців замість однієї з країн Европейського Союзу в обмін на безвізовий режим, передає прес-служба партії.

Участь у пікеті взяв, зокрема, й лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок. Також до акції долучилися заступники Голови та члени Політради об'єднання, народні депутати VII скликання.

Виступаючи біля будівлі Мін'юсту очільник націоналістів наголосив, що державні посади в Україні не можуть обіймати особи з недержавницькими поглядами. Саме тому, за його словами, ставленик олігархів Сергій Петухов має піти у відставку.

"Україна ні в якому разі не повинна виконувати абсолютно всі забаганки Европейського Союзу - ми маємо виходити з наших національних інтересів. У нинішніх умовах відкривати двері для нелегальних іммігрантів - це державний злочин. Це правильно, що Міністерство юстиції, зважаючи на спротив громадськости, дало заяву про те, що висловлювання Петухова - це позиція окремого чиновника, а не всього міністерства. Але як буде покарано цього Петухова? Чи буде він залишатися на своїй посаді? Чи достатньо є того, що він отримає якісь там догани чи профілактичні догани від міністра? я вважаю. що така людина, як Петухов, як би він там себе не позиціонував великим евроінтгратором чи кимось іще, має піти у відставку. Наша позиція тверда й чітка: в українських міністерствах на різних керівних посадах повинні працювати державники. Це мають бути люди, які діють, виходячи з національних інтересів, а не відстоюють інтереси олігархів і думають, як комусь там догодити.

Сьогоднішні наші національні інтереси - це збереження свого, робочі місця для українців, це достойні партнерські взаємостосунки з Европою, а не постійне стояння української держави в черзі. Влада вдається до неприпустимих речей заради безвікого режиму з ЕС. Так, Україна зараз у складній економічній ситуації, Україна в стані війни, але це не значить, що за такого хаосу ми повинні здавати наші українські позиції. Тому вимога нашого пікету однозначна: геть із українських державних установ чиновників із не державницьким мисленням!" - заявив лідер "Свободи".

Водночас Олег Тягнибок нагадав, що "Свобода" наголошувала на неприпустимості прийняття в Україні нелегальних іммігрантів з інших держав ще від час свого заснування - з 1991 року.

 

Під час пікетування Мін'юсту
Під час пікетування Мін'юсту

Варто зауважити, що до пікетувальників не вийшов жоден представник відомства. Ба більше, центральний вхід до будівлі, в якій, до всього, здійснюється прийом громадян, було зачинено та закрито захисними ролетами.

Свободівці наголосили, що це не останній такий захід - вони добиватимуться відставки чиновника з антидержавними поглядами.