Сирійці скаржаться на мародерство російських військових в Алеппо


Мирні мешканці під час евакуації з сирійського міста Алеппо стикаються з жорстоким поводженням і арештами з боку іранських та російських військових

Про повідомив сирійський журналіст Монзер Етакі в ефірі "Громадського". Він кілька днів тому виїхав зі східної частини міста. Етакі розповів, що російські військові несуть службу на блокпостах та не гребують відбирати у мирного населення техніку та ґаджети.

Люди, за його словами, змушені палити особисті речі, щоб хоч якось зігрітися. Він й сам захворів, поки чекав на евакуацію в машині.

"Я потрапив в один з автобусів, але на одному з блокпостів російський офіцер забрав у мене ноутбук, дрон, камеру. Після цього нас відпустили, і ми доїхали до нульової зони – нейтральної території", – розповів журналіст.

Він додав, що частина сирійських родин й досі лишаються в місті. Вони не хочуть їхати з Алеппо без бійців опозиції, бо не довіряють росіянам та іранцям. Мирні мешканців, за словами Етакі просять захисту у міжнародних гуманітарних організацій. ООН та Червоний Хрест спостерігають за евакуацією, але не можуть надати захист й завадити арештам людей.