У Калуші шукають джерело забруднення річки Сівки


Уже є результати лабораторних досліджень води з річки Сівки, які свідчать про перевищення вмісту забруднюючих речовин.

Про це на оперативній нараді у міськвиконкомі повідомив заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Олег Тарбєєв, інформують "Вікна".

Нагадаємо: проби води з річки Сівки відбирали 8 і 11 жовтня в двох місцях: у центрі міста біля ринку на вул. Олени Пчілки та вище по течії біля гаражів на вул. Павлика. Між ними виявили трубу, з якої стоки потрапляють у річку. Тож аналіз мав показати, чи ця труба є джерелом забруднення.

Дослідження проб води робив Калуський міськрайонний відділ державної установи «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб». За їхніми результатами, концентрація забруднюючих речовин у річковій воді (виявили хлориди, сульфати тощо) в пробах, відібраних у районі ринку, є нижчою, ніж у пробах, які були відібрані вище місця виходу труби. Отже з нею у річку потрапляє зливова каналізація і розбавляє забруднену воду. Таким чином, виявлена труба не є джерелом забруднення.

Як ішлося на оперативній нараді, причину забруднення будуть шукати вище по течії, зокрема, продовжать відбирати і досліджувати проби води.

Вірогідно, частина забруднюючих речовин, зокрема, хлориди, потрапляють у річку з потічків, які вимивають солі з об’єктів колишнього калійного виробництва. Нагадаємо, основна маса річкової води Сівки протікає по обвідному каналу.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!