У трьох прикарпатських високопосадовців СБУ "знайшла" подвійне громадянство


Контррозвідка СБУ викрила трьох чиновників органів виконавчої влади в Івано-Франківській області на подвійному громадянстві. Посади держслужбовців передбачали допуск до інформації з обмеженим доступом, у тому числі в оборонній сфері.

Про це Бліц-Інфо повідомили у пресцентрі обласного управління СБУ.

Зокрема, виявлено паспорт громадянина однієї з європейських країн у заступника директора департаменту облдержадміністрації.

Іноземне громадянство мав і високопосадовець Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області. Його посадові обов’язки передбачали доступ до службової інформації в оборонній сфері.

З паспортом громадянки сусідньої країни ЄС виявилася чиновниця, робота якої була пов’язана з використанням даних інформаційних систем і електронних реєстрів регіонального управління Пенсійного фонду.

За матеріалами СБУ, викритих біпатридів звільнено із займаних посад. Після оскарження відповідного рішення двома чиновниками, Верховний суд України підтвердив законність їх звільнення з держслужби. Третя порушниця не оскаржувала своє звільнення в судових інстанціях.

Тривають заходи щодо вивчення обставин перебування цієї категорії осіб за кордоном.

Довідка: Відповідно до Закону України «Про державну службу», у разі встановлення факту наявності у держслужбовця іноземного громадянства, він підлягає звільненню у триденний строк.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!