В Івано-Франківську буде кафедра журналістики


Уже восени ПНУ ім. В.Стефаника відчинить свої двері для 60 майбутніх журналістів.

Івано-Франківськ був одним із небагатьох обласних центрів в Україні, де жоден місцевий виш не пропонував здобуття професії журналіста. Цього року ситуація кардинально зміниться, передає кореспондент «Бліц-Інфо».

Сьогодні за круглим столом, де зібрали більшість обласних редакторів та досвідчених професіоналів ЗМІ, ректор ПНУ ім. В.Стефаника Ігор Цепенда розповів про відкриття нової спеціальності, окреслював перспективи і радився щодо вирішення основних труднощів.

Кафедру журналістики започаткували на базі Інституту філології. Після третього курсу спеціальність ділитиметься на три напрямки: теле-, радіо- і газетна журналістика. Навчатимуть студентів запрошені викладачі зі Львівського університету ім. І.Франка, викладачі з кафедри української мови та літератури ПНУ ім. В.Стефаника (щоправда лише ті, які спеціалізуються на дотичних до журналістики курсах, наприклад, стилістика), а також ректор запросив до співпраці усіх місцевих професіоналів ЗМІ. Адже навчання студентів-журналістів, у першу чергу, акцентуватимуть на практичному досвіді.

Також наразі ведуться переговори, аби найкращі студенти кафедри журналістики мали змогу стажуватися в польських ЗМІ.