В Івано-Франківську для переселенців зі сходу ввели медогляд


Потік переселенців з південно-східних областей на захід країни не зменшується. Тож для мінімізації можливості поширення інфекційних хвороб для тих, хто приїжджає на терени області з зазначених територій, ввели обов’язкове медичне обстеження і флюорографію.

Про це на внутрішній нараді заявила голова Координаційної ради області Леся Аронець, передає кореспондент "Бліц-Інфо". Крім того зауважила, що на Прикарпатті нині перебуває 430 переселенців, з них 159 дітей. Це та кількість, яка зареєстрована працівниками Координаційної ради. Хоча, як наголошують представники ОБСЄ, цю цифру слід помножити на 2,5 і лише тоді можна знати приблизну кількість біженців зі сходу на території області.

Раніше люди прибували з Криму, а нині, зауважує голова, переважно з Донецької та Луганської областей. Тож з метою уникнення розповсюдження інфекційних захворювань, зокрема туберкульозу, ввели обов’язковий медичний огляд у лікаря-терапевта, а також флюорографію. Для цього вибрано кілька медичних установ міста, в яких ці обстеження для переселенців зі сходу робитимуть безкоштовно.