В Івано-Франківську створять заклад урбаністичного формату


В Івано-Франківську створять громадський ресторан, засновниками якого стануть 100 жителів міста.

Чистий прибуток від функціонування згаданого закладу планують спрямувати на реалізацію громадських проектів міста. Як розповідає у розмові із кореспондентом «Бліц-Інфо» один з ініціаторів, Юрій Фелюк, ідея такого проекту виникла випадково, коли за чашкою кави зібралося кілька ініціативних людей міста і запропонували, що можна виділити кошти для створення такого закладу.

Проект передбачає кілька цілей. Однією із них є те, що заклад має стати фінансовою основою функціонування проекту «Тепле місто». Інша – фізичною платформою для інтелектуального розвитку, зустрічей, обміну інформацією, комунікації містян.

Як зазначає Юрко Фелюк, стартовий капітал складає 1000 доларів з кожного. Так як передбачено 100 власників, отже бюджет на створення ресторану становитиме сто тисяч доларів. В цю суму мають повністю вкластися.

Родзинка ресторану в тому, що сама назва, Urban Space, передбачає новий формат закладів, які нині розвиваються в Європі та цілому світі. Це організація простору, який перетікає в інші форми. Приміром, в ресторані може бути магазин велосипедів, книгарня або інше поєднання різних форматів, підсумовує ініціатор.