В Івано-Франківську відкриють унікальний ресторан


Сьогодні в Івано-Франківську відбулась прес-конференція організаторів та учасників одного з проектів середовища «Тепле Місто», які повідомили про створення громадського ресторану “Urban Space 100” .

Як розповів кореспонденту «Бліц-Інфо» один з організаторів проекту Юрій Филюк, ідея народилась в колі друзів. Полягає вона в тому, що сотня прогресивних, небайдужих мешканців міста, зібравши певну суму коштів, створять унікальний ресторан, який буде генерувати гроші на проекти розвитку Івано-Франківська. Формат ресторану є сучасним та популярним в світі.

Ресторан буде поєднувати в собі різні функціонали. Тобто в одному приміщенні буде знаходитись кав’ярня, в якій можна буде перекусити, магазин дизайнерських українських виробів, книгарня, а також організатори планують своє телебачення або радіо громадського формату. Все це повинно знаходитись в єдиному просторі, без розмежувань. Весь чистий прибуток від діяльності ресторану направлятиметься на розвиток громадських проектів Івано-Франківська.

В Україні немає жодного ресторану, який працює в такому форматі. Це перший такий проект, який буде створений саме в нашому місті. Унікальним є те, що у світі немає ресторану, в якому засновниками є 100 людей.

Наразі учасники проекту шукають приміщення в центрі міста площею 150-200 квадратних метрів для реалізації даної ідеї.

«Я люблю наше місто і такі проекти роблять його кращим», - зауважує одна з організаторів Наталія Найда.