В Івано-Франківську зменшилася кількість отруєнь


В спекотні літні дні вірогідність отруєння продуктами харчування різко підвищується. А от скільки жителів міста постраждали від таких захворювань вирішили поцікавитися в міській санітарно-епідеміологічній станції.

Начальник Івано-Франківського міськрайонного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби України Руслан Савчук, у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» розповідає, що порівняно з минулим роком кількість випадків виявлення гострої кишкової інфекції зменшилася. Якщо порівнювати цифри, то різниця становить 16,8%. Загалом, цього року зафіксовано 262 випадки кишкових інфекцій.

Крім того, розповідає, що санітарно-епідеміологічна станція проводить планові перевірки в різних закладах, установах та організаціях міста. Об’єкти з високим ступенем ризику, приміром, медичні установи, водоканал, перевіряють один раз на рік. З середнім ступенем ризику – один раз на три роки.

До таких, до речі, належать супермаркети, заклади громадського харчування та інші. А от об’єкти з низьким ступенем ризику перевіряють раз на 5 років. Окрім того, про перевірку планових об'єктів працівники станції зобов'язані повідомити за 10 днів наперед.