Валютні позичальники Прикарпаття зберуться під Парламентом


У вівторок, 1 липня, Верховна Рада розглядатиме закон про реструктуризацію валютних кредитів.

«1 липня ми плануємо зібратися на мітинг в Києві. Того дня Верховна Рада має розглядати проект закону 4895 «Про переведення кредитних зобов’язань з іноземної валюти в національну». І щоб закон був підтриманий, а депутати не "відлинювали" від голосування, слід зібрати велику кількість людей. Тоді депутати будуть бачити, наскільки це необхідно для людей», - повідомив в розмові з кореспондентом "Бліц-Інфо" ініціатор Івано-Франківської групи валютних позичальників Андрій Воспаленко.

Андрій Воспаленко також розповідає, що кредит брав для купівлі житла. Проте, нині сплачувати його дуже складно. А ще зауважує, що йому доводиться працювати на двох роботах, дружина також працює. Цих коштів не вистачає для погашення заборгованості, тому допомагають батьки та родичі.

Ініціатор наголошує, що більшість людей брали іпотечні кредити в іноземній валюті. Припустити, що курс долара настільки сильно підніметься, не могли. Тому скаржаться, що дедалі важче сплачувати заборгованість.

Проект закону, який днями розглядатимуть у Парламенті, розроблявся валютними позичальниками. Тому дуже сподіваються, що депутати його приймуть і тоді платити борги стане значно легше.