Як боротись із нахабством прикарпатських водіїв?


Ні для кого не секрет, що оплачувати проїзд водію, а не у касах автостанції, іноді дешевше. Але квиток – це страхівка кожного пасажира в дорозі. І у разі будь-яких незручностей, квиток – доказ, що Ви маєте право висловлювати своє невдоволення, з тих чи інших причин, перевізнику.

До редакції «Бліц-Інфо» звернулась франківчанка Марія із проханням прояснити ситуацію, що склалась у неї вранці із водієм, і що діяти коли таке трапляється.

Дівчина придбала квиток на маршрут Івано-Франківськ – Рівне, спокійно сіла на своє місце і чекала виїзду автобуса із автостанції №2, що в мікрорайоні Пасічна. Незадовго до відправлення в салон зайшов водій і почав збирати кошти за проїзд. Дівчина пред’явила квиток водію, а той нахабно вилаяв її. Аргументуючи це тим, що проїзд потрібно оплачувати не у касі, а особисто йому, бо в касі немає гарантії, що рейс відбудеться по графіку, а грошей потім ніхто не поверне. Після розмови на піднятих тонах, водій стиснув зуби і сів за кермо.

Крім того, за словами дівчини, впродовж усієї дороги водій неодноразово зупинявся на дрібних автостанціях і підбирав попутніх людей, яким не було місця в салоні автобуса.

«Це було жахливо. Дорога триває майже 7 годин, і з них я нормально їхала тільки 30 хвилин. Водій набирав людей, наче у консервну банку, попутні пасажири майже на голову вилазили сидячим», - скаржиться Марія.

Кореспондент «Бліц-Інфо» зв’язався із генеральним директором товариства «Івано-Франківського обласного підприємства автобусних станцій 12699» Зіновієм Запухляком, щоб він прокоментував ситуацію.

Як вияснилось, до адміністрації автостанції офіційної скарги ще не надходило, але як тільки пасажирка звернеться із відповідною заявою - із водієм попрощаються.

«Водій немає права наживатись на транспорті, який йому не належить. Він тільки водій, а не перевізник. Швидше всього цього водія звільнять у найкоротший термін», - зазначив Зіновій Запухляк.

Також він запевнив, що автобус має право зупинятись тільки на відповідних автостанціях, які прописані в розкладі руху автобуса. Якщо ж , водій здійснює позапланові зупинки для попутніх людей – його дії незаконні. І у разі відповідних скарг пасажирів, в такому випадку водія також позбавлять робочого місця.