Як прикарпатські активісти допомогу військовим на схід возили


Після повернення із зони АТО «Хімік» та інші учасники нелегкого вояжу на схід розповіли про автомобіль, який поламався в центрі країни, бойовий дух військових 5-го батальйону, потреби армії, ціни на бандерівців і багато іншого.

Громадський діяч Олексій Драпак «Лихий», який разом із «Хіміком» їздив у зону АТО, пригадує, що до першого блок-поста 5-го батальйону територіальної оборони вдалося дістатися приблизно о 22 годині. Там їм дозволили переночувати. Наступного дня активісти доставили 37 бронежилетів на територію командного пункту дислокації батальйону, передали їх військовослужбовцям, паралельно об’їхавши всі блок-пости.

Розповідають, що територія, на якій розміщений батальйон, досить велика. І наголошують, що в них не стріляли, але довкола обстановка була бойова. Їхнє завдання було доставити зібрані родичами, небайдужими людьми, підприємствами речі до бійців батальйону «Прикарпаття».

Вантаж, що везли, був різноманітний – тепловізори, шоломи, бронежилети, продукти харчування, питна вода та багато чого іншого.

«Ситуація така, що наша армія дала військовим зброю та боєприпаси. Все решта лягає на людські плечі, - зауважує громадський активіст Олексій Драпак «Лихий».

Галицький кореспондент