З прикарпатських річок вивозять гравій: Законно та не дуже


Несанкціоноване вивезення гравійно-піщаних сумішей з русел річок призводить до руйнування гідротехнічних споруд, берегозахисних дамб та безпосередньо берегів річок Прикарпаття.

Дуже часто МВС області, а нині й «Самооборона», повідомляють про те, що затримано чергового крадія гравію. Такі злочини часто відбуваються вночі, коли сторонній спостерігач не побачить і не повідомить правоохоронців. А дехто байдуже ставиться до такого явища, навіть якщо застав зловмисника на місці події. Здавалося б, шутру на річці багато і нічого поганого не буде, якщо машина-друга вивезе каміння з річки.

Проте, таке вивезення матиме масштабні наслідки. Про це повідомляє начальник Івано-Франківського обласного управління водних ресурсів Роман Михайлюк.

За його словами, для річок області характерним є формування заплавних носіїв, яке спричиняє ерозію та створює перешкоди для проходження повені. Тому для недопущення ерозії, підмиву протипаводкових споруд та підтоплення територій здійснюються руслорегулюючі заходи, інформує кореспондент "Бліц-Інфо". Таким чином, гравійно-піщану суміш вивозять з означених територій. А якщо згадані речі робляться несанкціоновано, то це може спричинити до руйнування гідроспоруд та дамб, а також спотворення берегів водойм.