Затишні зимові книжки від українських письменників до дня Святого Миколая


Зовсім скоро настане свято заповітних бажань і подарунків під подушкою – день Святого Миколая. Святкують його і дорослі, і діти – усім приємно знайти вранці маленький, але від того не менш приємний подарунок.

Українські Новини підготували добірку книжок від українських письменників, які так чи інакше підтримують те саме світле відчуття наближення свят і зимового теплого затишку.

“Книжка, яку треба прочитати до Дня святого Миколая” від Віталія Кириченка і Лариси Колос

Ця книга по праву є номером один серед всіх, присвячених зимовому святу Миколая. У ній описуються традиції, стародавні легенди, пісні, а також розповідається про те, хто такий Святий Миколай і чому саме він приносить подарунки.

“Марта з вулиці Святого Миколая” Дзвінки Матіяш

Святкова книга для підлітків. У ній описується історія дорослішання дівчинки, що живе на вулиці Святого Миколая і мріє стати художницею. Це книга з неповторною зимовою атмосферою і передчуттям чогось нового, книга про натхнення і творчість, музику й живопис.

Герої книги мудрі, добрі та здатні радіти життю, незважаючи ні на що. Сама книга іскриться щастям – таким простим і від цього ще більш зворушливим.

“Будинок в Бейтинг Голлов” від Василя Махна

Насправді ця книга – збірка оповідань на найрізноманітнішу тематику. Але основним тут є саме “Будинок в Бейтинг Голлоу”,  що протягує нитку оповіді між Нью-Йорком і Чортковим.

За сюжетом пара закоханих приїжджає орендувати старий будинок в Бейтинг Голлов, щоб провести зиму подалі від міста, ближче до океану, тиші, самоти. Як і старий будинок, ці відносини вже розхитані і скриплять.

Мандрівники з України обживають нову країну, нове життя, але чи зможуть вони обжити самих себе? Навчитися жити в гармонії з собою на новому місці і з новою життям?

“Щоденник котячих подорожей” Лани Ра

Всі люблять свята, подорожі і котів. Дійсно – складно знайти персонажа, здатного сподобатися людям більше, ніж подобається кіт. Особливо, якщо він вміє нявчати цікаві історії.

У цій книзі кіт-мандрівник розповідає своїм читачам безліч історій про українські традиції, міста та історії.

“Де живе Святий Миколай” Лани Ра

Ще одна гарна святкова зимова казка, прочитати яку буде цікаво і дітям, і дорослим. Автор розповідає про місце, де великий Дуб і Калина ростуть посеред квіткової галявини, і квіти там небачено дивовижної краси і небачено яскравих кольорів. Ті чудові квіти – це людські мрії. Вони ростуть, цвітуть, випромінюють красу. А ще там – Святий Миколай, герой, до якого за порадою і допомогою приходять дивовижні казкові створіння.

“Подорож листа. Історія до свята Миколая” Валентини Вздульської

Це історія про найзаповітніше бажання однієї маленької дівчинки, яку вона описала в листі для Святого Миколая. Сам лист знає про те, як важлива місія, яким непростим є бажання дівчинки, і тому старанно долає всі труднощі і випробування на шляху.

“Кілька років зими” Валентина Терлецького

Роман, на написання якого пішло 19 років. Дуже добре передає зимову атмосферу – холодну і жорстку. У світі Терлецького не можна писати казки, не можна фантазувати і мріяти. Це не тільки безглуздо, але й небезпечно для життя, адже непокірних засилають в моторошне місце під назвою “Зона Мороку” і катують загадковим “Сірим екраном”. Але все може змінитися, як тільки у тебе з’являться однодумці…