ЗСУ - не виправна колонія. Активістка обурена врученням повісток порушникам закону


Скандал навколо п'яних вечірок франківцями у столиці обурив мережу неочікуваним "покаранням" для її учасників - врученням повісток.

Нагадаємо, компанія молодиків доводила дівчат до стану безпорадності, змушувала виконувати непристойні дії сексуального характеру, після чого глумилась із жертв в соцмережах. Двом організаторам висунули підозри - їм "світить" до 7 років в’язниці. Ще шістьом учасникам під час обшуку вручили повістки до військкомату.

Таке "покарання" обурило волонтерів, військових та політиків. Волонтерка з Івано-Франківська Людмила Лінник наголошує, що таким чином дії злочинця прирівнюють до подвигу і самопожертви кожного чоловіка і кожної жінки, які воюють чи воювали за Україну. 

"Збройні сили України - не тюрма, не виправна колонія, не штрафбат! Захист Батьківщини - не покарання, а священний обов'язок і честь! Коли ви закликаєте, щоб злочинців, ґвалтівників, злодіїв тощо КАРАЛИ повістками і відправленням на передову - це плювок в обличчя всім тим людям, які зі своєї доброї волі як мобілізовані чи добровольці пішли на війну. Коли ви верещите: "В окоп їх, хай знають!!!" - це наруга над пам'яттю кожного полеглого Героя та кожної полеглої Героїні, які віддали життя за свободу і перемогу! Коли ви в полум'ї "гніву праведного" відсилаєте злочинця на фронт - це зневага усіх тих дітей, матерів та батьків, жінок та чоловіків, сестер та братів, всіх-всіх людей, які прямо сьогодні чекають когось, хто на війні. Це зневага до усіх тих людей, які ніколи не дочекаються, у яких кожен наступний день - це величезний пронизливий біль...

Коли ви кажете: "відправити його на війну і хай там, сука, здохне!" ви прирівнюєте дії злочинця до подвигу і самопожертви кожного чоловіка і кожної жінки, які воюють чи воювали. Ви прирівнюєте "страту" злочинця, до трагічної смерті Воїна. Коли ви бажаєте, щоб злочинця відправили на війну, і йому там повідривало руки-ноги, ви принижуєте кожного і кожну, хто у полум'ї війни втратив здоров'я, отримав важкі поранення та інвалідність. ЗСУ - це честь, гідність і сила.

Ні, я не романтизую війну. Ні, я не стверджую, що там немає покидьків. Бо ЗСУ - це люди, а люди бувають різні. І так, в ЗСУ є і ті, хто сховався там від кримінальної та іншої відповідальності тощо. Але вони вже там, і там з ними розберуться. Саме життя і війна розберуться. А волати з дивана "в окоп їх, на передову їх" - це низько! Війна у нас надовго. Мобілізація триває і буде тривати. Давайте відкривати очі і дивитися на речі прямо. Якою має бути мотивація бійця, коли він іде на фронт, захищати наші з вами життя, домівки, свободу, а суспільство стверджує що воювати - це покарання???", - написала Людмила Лінник. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!