Був ґазда, тепер ґаздиня: В обласному краєзнавчому музеї нова очільниця


Сьогодні, 5 грудня відбулося засідання комісії облради з питань гуманітарної політики.

Серед іншого депутати розглянули питання про звільнення директора Івано-Франкічського обласного краєзнавчого музею Ярослава Штиркала та призначення нового директора, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами директора департаменту культури Володимира Федорака, Ярослав Штиркало сам подав заяву на звільнення.

"Він хоче і надалі працювати в музеї, але як вільна від адміністративної роботи, творча людина",- пояснив причини звільнення Федорак.

Депутати підтримали винесення на сесію такого рішення. Водночас Володимир Федорак зауважив, що вже провели конкурс на заміщення вакантної посади директора музею і визначили переможця.

"Був проведений конкурс. Рішенням комісії переможцем визнана заступниця директора Беднарчик Галина. Колектив також підтримує її призначення. Пані Галина працює в музеї з 2007 року. І пройшла шлях від молодшого спеціаліста до заступника директора. Досвідчена, активна, працьовита. Це унікальний випадок в наших музеях, коли директор роками готував собі достойну заміну і сам поступається місцем молодим",- зауважив Федорак.

Водночас Галина Беднарчик зауважила, що музей має великі експозиції і фондову базу, єдине, що потрібно працювати над сучасним поданням і розвивати нові напрямки.
Після обговорення члени комісії також погодили це питання на сесію.

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!