Івано-Франківськ очолив рейтинг публічних міст України


У вівторок, 1 жовтня громадянська мережа ОПОРА презентувавала результати п‘ятого вимірювання індексу публічності органів місцевого самоврядування.

Координатор ОПОРИ Іван Маруняк розповідає, що муніципалітету Франківська вдалось зберегти лікарські позиції у рейтингу завдяки зручному доступу до адмінпослуг та інших сервісів. Водночас залишається ще низка недоліків пов'язаних з доступом до комплексної інформації про орган місцевого самоврядування та його діяльність, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"В порівнянні з минулим роком індекс публічності міського голови зріс на 7.75% та становить зараз 97.45%. Це найвищий результат серед решти міських голів. Серед недоліків - відсутність комплексної інформації про всіх 26 штатних і позаштатних радників Марцінківа. Окрім того, через офіційний сайт міста немає доступу до електронної декларації мера та річного звіту", - зауважує Маруняк.

За його словами, другим після мера Франківська, йде очільник Житомира 88%, а третім - міський голова Херсона 79%.

Світлина від Руслан Марцінків.

Загалом виконавчі органи міської ради покращили свій показник на 6.65%. Завдяки цьому з результатом 83.15% вона також розташувались на першому місці.

Водночас депутатський корпус міської ради посів другу позицію у загальноукраїнському рейтингу публічності місцевих рад обласних центрів з показником 81.3%. У порівнянні з минулим роком він зріс на 12.6%. Це пов'язано з тим, що депутати почали краще звітувати про свою діяльність.

"Неймовірно приємно отримувати такі результати. Це визнання від громади, яке надихає на ще кращу роботу. Ми намагаємось працювати над наявними помилками. За цей рік ми оприлюднили дуже багато відкритих даних", - зауважив міський голова Руслан Марцінків.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!