На Прикарпатті слідчий за п'ять тисяч доларів обіцяв "відмазати" чоловіка від криміналу


На Івано-Франківщині начальник слідчого відділення поліції підозрюється у вимаганні 5 тис. доларів США неправомірної вигоди.

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру начальнику слідчого відділення одного з відділів поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області в одержанні від громадянина неправомірної вигоди в сумі 5 тисяч доларів США.

Так, начальник слідчого відділення поліції за попередньою змовою зі своїм заступником одержав 5 тисяч доларів США від батька чоловіка, якому працівники поліції погрожували повідомити про підозру у вчиненні кримінального правопорушення;

За грошову винагороду правоохоронець обіцяв чоловіку не притягувати його сина до кримінальної відповідальності.

Наразі правоохоронцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Підозрюваного відсторонено від посади та обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368  Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, начальнику слідчого відділення поліції загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.