Офіс президента: Процес обміну ув'язнених триває, інформація про його завершення — фейк


Процес взаємного звільнення ув'язнених між Росією та Україною триває. Інформація про його завершення не відповідає дійсності.

Про це заявили в Офісі президента України, пише Громадське.

«Вже не вперше ми бачимо інформаційний хаос, спричинений посиланням на непідтверджену інформацію та численні «джерела». Ми закликаємо розуміти наслідки дезінформації: це гра з емоціями суспільства. Коли взаємне звільнення утримуваних осіб завершиться, Офіс Президента повідомить про це на офіційних каналах», — зазначили у Володимира Зеленського.

Теж ж саме заявили у Службі безпеки України.

«Складний процес переговорів щодо обміну заручників триває. Наберіться терпіння, сподіваюсь, не на довго. Не розповсюджуйте не перевірену інформацію. Тримаємо кулаки!», — написала прессекретарка СБУ Олена Гітлянська.

Уночі 30 серпня співробітниця Верховної Ради Анна Ісламова повідомила, що між Україною та Ро відбувся обмін полонених і політв’язні Олег Сенцов, Микола Карпюк, Володимир Балух, Павло Гриб та військовополонені моряки повертаються в Україну. Її публікацію у Facebook поширив новообраний генеральний прокурор України Руслан Рябошапка. Водночас жодного офіційного підтвердження про завершення обміну від української та російської влади, адвокатів та родичів ув’язнених досі не було.