Біатлоністка Олена Юрковська з Коломиї здобула першу медаль на Параолімпіаді в Сочі


Паралімпійська команда України в неофіційному командному заліку стала в суботу третьою за результатами першого дня зимових Паралімпійських ігор у російському Сочі. На її рахунку 1 золота медаль, 1 срібна і 3 бронзові.

Біатлоністка Олена Юрковська здобула першу медаль для збірної України на Паралімпіаді в Сочі. Як повідомляє fakty.ictv.ua, у спринтерській гонці на 6 км сидячи українка виграла бронзову медаль.  

Перемогла в гонці німкеня Андреа Ескау. Російська біатлоністка Світлана Коновалова стала срібною призеркою. Ще одна українка Олена Павленко посіла 7-е місце. Також біатлоніст паралімпійської збірної України Максим Яровий здобув срібло у гонці на 7,5 км сидячи. Переможцем перегонів став росіянин Роман Пушков. Третє місце посів представник Японії Козо Кубо. 

Довідка: Юрковська Олена Юріївна — українська біатлоністка, лижниця; заслужений майстер спорту України; Герой України. 

Народилася 27 вересня 1983 року в місті Коломия Івано-Франківської області. 
Паралімпійська чемпіонка ігор 2010 у Ванкувері (біатлон). 
Чотириразова паралімпійська чемпіонка ігор в Турині (2006), визнана кращою спортсменкою ігор. Виборола 4 золотих, 1 срібну та 1 бронзову медаль (лижні перегони, біатлон). На Паралімпійських іграх-2002 в Солт-Лейк-Сіті здобула 1 срібну і 3 бронзові медалі.