Білорусь із червня запроваджує плату за виїзд в Україну на одній з ділянок кордону


У Білорусі обласна рада депутатів Гомельської області, що межує з Україною, з 1 червня вводить місцевий збір за перетин кордону на виїзд транспортом. Таке ж рішення ухвалили і в Гродненській області, що на кордоні з Литвою і Польщею.

Про це повідомила пресслужба Державного прикордонного комітету Білорусі, пише Громадське.

«Місцевий збір за перетин транспортними засобами державного кордону Республіки Білорусь при виїзді з країни спрямований на боротьбу з коронавірусною інфекцією. З 1 червня його введуть у Гомельській і Гродненській областях», — вказано у повідомленні.

За інформацією прикордонного відомства, збір стягуватимуть із транспортних засобів, технічно допустима максимальна маса яких не перевищує 5 тонн. Виняток становлять колісні трактори й самохідні машини. Кількість пасажирів не впливає на суму збору.

І скільки ж платити?

Платіж для транспортних засобів до п'яти тонн встановили в розмірі 29 білоруських рублів (приблизно 320 гривень). Сплачувати повинен водій автівки до перетину або під час перетину кордону в пунктах пропуску.

Від сплати податку за наявності підтверджувальних документів звільняють водіїв, які їдуть на похорон членів сім'ї та близьких родичів, а також супроводжувачі померлих для поховання.

Також не повинні платити учасники та інваліди війни, інваліди I та II груп та їх супроводжувачі, учасники ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС, громадяни Білорусі, які виїжджають на лікування в санаторно-курортні заклади.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!