Благодійний проект «Читати на рівних» допоможе слабозорим та незрячим дітям Івано-Франківська


У середу, 13 листопада, в Івано-Франківську розпочнуть акцію збору коштів на реалізацію Всеукраїнського благодійного проекту «Читати на рівних».

Громадські організації «Біла тростина» та «СЛІД» проведуть акцію до Міжнародного дня незрячих.

Мета проекту - випустити мінімум 4200 тактильних книг шрифтом Брайля. Друкуватимуть книги на зносостійких пластикових сторінках з особливими рельєфними ілюстраціями. Вартість виробництва одного примірника - понад 400 грн. Книги передадуть спеціалізованим установам для слабозорих і незрячих дітей.

Для слабозорих та незрячих дітей одним із найважливіших засобів отримання інформації є тактильні книги шрифтом Брайля, яких у нашій країні катастрофічно мало. Навіть спеціалізовані школи для незрячих дітей забезпечені такою літературою на 15%.

Більшість художніх книг для дітей з проблемами зору видали ще в радянські часи й після багатьох років використання тактильний шрифт стирається і читати стає вкрай важко, а через кілька років - практично неможливо.

Якщо вам небайдужа доля дітей, котрі потребують допомоги, - підтримайте проект «Читати на рівних». Відсутність зору - одна з найтяжчих форм інвалідності.