Дворічна дитина знайшла на тумбочці пістолет і вистрілила в батьків


У місті Вест-Бат американського штату Мен дворічна дитина знайшла в будинку пістолет і здійснила один постріл. Куля поранила 22-річну матір і 24-річного батька. Наразі всі троє перебувають у шпиталі, їхньому життю нічого не загрожує.

Про це повідомляє місцевий телеканал WGME, афілійований із CBS, пише Громадське.

Інцидент стався вранці 12 травня. Близько восьмої ранку поліція отримала виклик про стрілянину в будинку в окрузі Саґадагок. Вони встановили, що дворічна дитина знайшла на тумбочці пістолет і один раз вистрілила з нього.

Як наслідок, куля поранила ногу 22-річної матері й потрапила в голову 25-річному батькові, але жодне з поранень не було тяжким. Дитина також постраждала, вдарившись об пістолет під час віддачі. Усіх трьох ушпиталили, дитину вже виписали з лікарні.

Шериф поліції округу Саґадагок Джол Меррі заявив, що поліція все ще встановлює, як дитина змогла самостійно дістати пістолет. Ймовірно, він лежав на видному місці. У будинку також було тритижневе немовля, але воно не постраждало.

Випадок зі стріляниною викликав резонанс у Вест-Баті, зазначає WGME. Так, Коаліція за безпеку зброї штату Мен закликала ухвалити законопроєкт, який зобов'язує тримати зброю в недоступному для дітей місці під загрозою штрафів.

«Діти допитливі, а наш законопроєкт утверджує те, що залишати заряджену зброю в доступному для дітей місці — це не нормально», — говорить місцева депутатка Вікі Дудера, яка виступає за посилення законодавства щодо зброї.

У США право на володіння зброєю захищене другою поправкою до Конституції, ухваленою ще в 1791 році. За даними 2018 року, країна посідала перше місце за кількістю одиниць зброї серед цивільного населення (понад 120 одиниць на 100 людей).

На тлі зростання кількості випадків насилля із застосуванням зброї у США лунають заклики посилити законодавство у сфері контролю за її обігом. За це виступає і чинна адміністрація на чолі з демократом Джо Байденом.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!