Facebook видалив пов'язану зі «Слугою народу» мережу акаунтів


Соціальна мережа Facebook видалила 105 облікових записів, 24 сторінки та п'ять профілів Instagram, які, згідно з твердженням компанії, були пов'язані з українською політичною партією «Слуга народу».

Про це інформує звіт Facebook за квітень 2021 року, пише Слово і Діло.

«Хоча люди, які стоять за цією діяльністю, намагалися приховати свою особистість і координацію дій, наше розслідування виявило зв'язок з особами, пов'язаними з політичною партією «Слуга народу» в Україні», - сказано в повідомленні.

Офіційно зазначається, що акаунти були видалені за порушення політики Facebook щодо скоординованої неаутентичної поведінки (CIB). Відзначається, що люди «які стоять за цим, «писали російською та українською мовами про корупцію, політику, автомобілі, публікували сатиричний контент про COVID-19, писали слова на підтримку «Слуги народу» і критикували опозиційні партії та політиків, зокрема колишнього президента Петра Порошенка і мера Києва Віталія Кличка». На рекламу цих сторінок було витрачено близько 210 тисяч доларів.

Також у квітні Facebook відключив ще одну мережу, керовану з України, за порушення політики щодо CIB. У цьому випадку розслідування компанії виявило зв'язок з фізичними та юридичними особами, які потрапили під санкції Міністерства фінансів США - з Андрієм Деркачем, Петром Журавлем і медіа Begemot.

Крім того, частина акаунтів була пов'язана з людьми, які консультують колишнього прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та голову депутатської групи «Довіра» Олега Кулініча.

«Особи, які стоять за цим, копіювали новинний контент з інших українських ЗМІ. Вони створили мережу, що складається з нібито незалежних медійних сайтів і ресурсів соцмереж, і просували контент, сприятливий для політиків і їх політичних груп. При цьому, акаунти проявляли аналогічну поведінку на підтримку інших політичних суб'єктів - ймовірно, за наймом», - сказано в повідомленні.

Відключена мережа охоплювала 477 акаунтів Facebook, 363 сторінки, 35 груп і 29 акаунтів Instagram. На її просування витратили 496 тисяч доларів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!