Івано-Франківський суд дозволив абонентам відключатися від централізованого опалення


Рішення Івано-Франківської міської ради «Про надання дозволів на відключення споживачів від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання» залишається в силі.

Вчора по вищевказаній справі Івано-Франківським міським судом прийнято постанову, якою ТзОВ «Станіславська теплоенергетична компанія» відмовлено в задоволені позовних вимог в повному обсязі, пише Бріз.

"У провадженні Івано-Франківського міського суду перебувала справа за позовом ТзОВ «Станіславська теплоенергетична компанія», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України до Івано-Франківської міської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Департамент комунального господарства, транспорту та зв'язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та Олійник А.В. про визнання протиправним і скасування п. 2 рішення Івано-Франківської міської ради від 26.02.2013р. № 968-34 «Про надання дозволів на відключення споживачів від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання» в частині зобов'язання ТзОВ «Станіславська теплоенергетична компанія» видати технічні умови для розробки проектів індивідуального (автономного) теплопостачання заявникам, які мають дозвіл Міжвідомчої комісії, у десятиденний термін після отримання відповідного звернення. 05.11.2013 року по вищевказаній справі прийнято постанову, якою ТзОВ «Станіславська теплоенергетична компанія» відмовлено в задоволені позовних вимог в повному обсязі", - йдеться в інформації.

Отже, рішення Івано-Франківської міської ради від 26.02.2013р. № 968-34 «Про надання дозволів на відключення споживачів від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання» Івано-Франківський суд не скасував залишивши його силі.

"Відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України постанова суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, але якщо апеляційна скарга не була подана в строк, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку", - коментують в суді.