На Прикарпатті 20-річчя своєї єпархії священики УГКЦ відзначили спортивними змаганнями


Священики Коломийсько-Чернівецької єпархії Української греко-католицької церкви відзначили 20-річчя утворення своєї єпархії спортивними змаганнями.

"Спортивні змагання за участю духовенства у чотирьох видах спорту: шахи, настільний теніс, перетягування каната та волейбол продовжили святкування, присвячені 1025-річчю Хрещення Руси-України та 20-літтю утворення Коломийсько-Чернівецькій єпархії УГКЦ", - цитує прес-служба адміністратора єпархії владику Василія (Івасюка).

Спочатку в катедральному соборі Преображення Христового у Коломиї за участю понад 100 священиків відбулася Божественна Літургія. Потім священики помолилися заупокійну панахиду за єпископами, духовенством та вірянами, які сприяли розбудові єпархії, - пише УНН.

А опісля у приміщенні спорткомплексу "Прикарпаття" з виконання Державного гімну України розпочалися спортивні змагання, у яких перше загальнокомандне місце здобула команда Отинійського деканату. Переможців змагань нагородили грамотами та цінними спортивними подарунками.

"На завершення владика Василій (Івасюк) побажав усім священикам боротися за перші місця для своїх парафіян на дорозі до Господа, пізнання Його величі та милосердя", - зазначає прес-служба.

Коломийсько-Чернівецька єпархія розташована на території семи районів Івано-Франківської області: Коломийського, Верховинського, Городенківського, Косівського, Надвірнянського, Снятинського, Тлумацького, а також усієї Чернівецької області.

В єпархії 188 священиків, близько 240 тис. вірних.