На Прикарпатті правом на отримання публічної інформації міндоходівців скористалися 55 осіб


Як повідомили в управлінні обслуговування платників податків ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області з початку року на адресу органів Міндоходів в Івано-Франківській області надійшло 55 запитів на отримання публічної інформації. Своїм правом щодо реалізації норм Закону України «Про доступ до публічної інформації» в частині отримання інформації скористалися 24 громадянина, 9 фізичних осіб-підприємців, 14 юридичних осіб, 2 громадські організації та одне об'єднання громадян без статусу юридичн

Найбільше запитів на отримання публічної інформації надійшло на адресу ГУ Міндоходів  в області - 25 запитів,  ДПІ у м. Івано-Франківську - 15 запитів, Тисменицької ОДПІ - 6 запитів.

Найчастіше до органів Міндоходів регіону зверталися для отримання інформації щодо діяльності відомства або окремих підприємств, а також стосовно проведення документальних перевірок суб’єктів господарювання.
Відповіді на всі запити надано відповідно до чинного законодавства. Три запити надіслано до виконання відповідному розпоряднику інформації, про що повідомлено запитувачів.
Нагадаємо, для зручності обслуговування запитувачів на офіційному веб-сайті Головного управління Міндоходів в області працює окремий розділ «Доступ до публічної інформації». За його допомогою відвідувачі можуть реалізувати своє законне право на отримання інформації.