Німецькі студенти створили екологічні пакети з фруктової шкірки


Студенти з Німеччини Лобке Бекфельд і Йоханна Хехемейер-Кюртен розробили екологічні пакети з фруктової шкірки, які зручні у використанні і не шкодять навколишньому середовищу.

Свою розробку вони назвали Sonnet155. Це напівпрозорий пакет з фруктової шкірки, який можна безпечно утилізувати. Він розчиняється в воді і може слугувати в якості добрива для рослин, передає Еcopolitic.com.ua.

Sonnet155 виготовлений з органічних залишків фруктів і коротких целюлозних волокон. Пектин, який добувають з фруктової шкірки, змішують з целюлозними волокнами довжиною менше п'яти міліметрів. Цю суміш заливають теплою водою і залишають застигати. Через 5 днів матеріал готовий для того, щоб почати шити з нього пакет. Це не багаторазова еко-сумка, адже пакет «живе» в середньому стільки ж, скільки і паперовий.

«Ми розробили цей пакет як модернізацію звичайного паперового пакета, але, звичайно, ми сподіваємося, що він сподобається людям і його будуть використовувати, поки він не почне розчинятися», - коментує свою розробку Хехемейер-Кюртен.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!