Прикарпатці протестом добилися ремонту "вбитої" дороги


У Косівському районі Івано-Франківської області розпочали ямковий ремонт на дорозі Вижниця-Кути, яку перекрили місцеві жителі через незадовільний її стан.

Про це повідомив голова Косівської РДА Ярослав Шинкарук, передає Укрінформ.

"Ямковий ремонт за допомогою асфальтної суміші ми розпочали на дорозі зі Снятина у напрямку Рожнів. Нині тут працює техніка та здійснюються роботи для прочищення каналів з відведення води. Капремонт провести, як вимагають люди, ми поки не маємо можливостей", - повідомив Я. Шинкарук.

Він додав, що місцева влада і райавтодор концентрують всі сили, аби привести дороги в районі у належний стан. Вже 14 листопада своє підкріплення обіцяє надати Служба автомобільних доріг. Тоді розпочнуть дорожні роботи у селищах Кути та Старі Кути, що біля Косова.

Тим часом люди, які ще 1 листопада перекрили дорогу державного значення Вижниця-Кути, залишаються невдоволеними. Вони не припиняють протести, пропускають лише швидкі і обіцяють стояти доти, доки не будуть відремонтовані останні кілометри дорожнього покриття.

Відомо, що у Косівському районі 510 км дорожнього покриття обслуговує Служба автомобільних доріг. Востаннє їх капремонт проводили 30 років тому. Минула зима, кажуть в районі, для доріг Косівщини виявилась фатальною і залишила їх повністю розбитими.