Питання незаконно приватизованої землі на Прикарпатті знову на початку?


Питання приватизації землі в урочищі «Городище», що у Надвірній, намагатимуться повернути у початкову точку.

 Про це у вівторок, на засіданні колегії Івано-Франківської ОДА, повідомив голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, пише Бріз.

«Я мав розмову з начальником обласного управління (вочевидь, йдеться про керівника обласного управління Держземагентства Володимира Боднарчука – ред.). - зазначив він, відповідаючи на звернення з даного приводу Надвірнянського міського голови Зіновія Андрійовича, - Він надав пояснення, що в принципі він закон не порушив, але, оскільки це питання набуло градусу, він поїхав до Києва, доповів керівництву і зараз це питання розкручується у зворотньому напрямку. Наскільки він це розкрутить – покаже час. Він зазначив, що усвідомив свою помилку і буде старатись все повернути на початок».

Нагадаємо, йдеться про землю навколо гори Городище – історичної місцини, де збереглися залишки городища Х століття (звідси і назва), і, як поговорюють надвірнянці, є поховання жертв сталінських репресій. Не так давно вказану землю рішенням обласного управління Держкомзему було передано у власність шести приватним особам, які, буквально за 20 днів оформивши необхідні документи на право власності, одраз ж продали вказану землю товариству з обмеженою відповідальністю «Сонячне озеро» - компанії, яку пов’язують з впливовим в регіоні громадянином Канади Сергієм Стеценком.

Надвірнянці переконані, що, ухвалюючи рішення про передачу землі у власність, керівник облзему В.Боднарчук порушив закон, і навіть влаштовували просто у його приймальні пікет з вимогою пояснити мотиви такого вчинку і припинити протиправну діяльність. Тоді В.Боднарчук так і не поспілкувався з протестувальниками, оскільки, як повідомила його секретарка, пішов раніше з роботи готуватись до поїздки у столицю на колегію.