Тріснув екран на сенсорному телефоні. Як виправити


Мобільний телефон - один з тих предметів, якими ми користуємося щодня. Як і всі електронні пристрої - це досить делікатне обладнання. Ось чому потрібно постійно бути обережним і стежити, щоб смартфон не впав на підлогу або не вдарився про що-небудь тверде.

Однак нещасні випадки в світі мобільних телефонів все ж не є рідкістю. Як від них захиститися? Що робити, якщо екран вже розбитий?

Визначення характеру несправності

Розбитий екран - це страшний сон для всіх власників сучасних смартфонів. Коли на дисплеї телефону з'являється характерна «павутина», потрібно зберігати спокій і перевірити, що саме було пошкоджено. Ось алгоритм визначення масштабів ушкодження:

- Якщо екран реагує на дотики, то необхідно тільки замінити розбите скло на дисплеї Відновлення екрану - це метод заміни пошкодженого зовнішнього скла.

- Якщо тріснутий екран сенсорного телефону не відповідає, то пошкодження серйозніше. У цьому випадку може знадобитися заміна тачскріну, який відповідає за виявлення точки дотику пальця. Такий ремонт можуть зробити тут https://www.aks.ua/uk/remont-telefony/zamena-tachskrina.html.

- Якщо на екрані нічого не відображається, значить, нам доведеться замінити весь модуль повністю. До його складу входять: скло, тачскрін і дисплей.

Що робити далі?

Після того, як оцінка стану смартфона зроблена, ми повинні зробити деякі кроки, щоб продовжити його використання. У нас є кілька варіантів вирішення проблеми в залежності від ступеня пошкодження. Заміна всього телефону - саме крайнє й економічно не вигідне рішення, тому однозначно варто зайнятися відновленням пошкодженого обладнання. Ми можемо зробити це самі або здати мобільний апарат в сервісний центр. Самостійна заміна компонентів дисплея - найдешевше, але і найбільш ризикована рішення. Якщо досвіду в проведенні подібних робіт немає, то можна заподіяти телефону більше шкоди, ніж користі. Також в цьому випадку нам доведеться добувати необхідні комплектуючі самостійно.

Якщо ж телефон новий і все ще знаходиться на гарантії, то очевидне рішення - віднести його в фірмовий сервісний центр. Тоді нам не потрібно турбуватися про пошук підходящих запчастин, так як можемо бути впевнені, що кваліфіковані співробітники відремонтують пошкоджений смартфон за допомогою оригінальних комплектуючих. Довірити телефон звичайній майстерні - дешевший варіант, при якому у нас зазвичай є вибір компонентів, будь-то оригінальні деталі або менш дорогі їх аналоги.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!