У Івано-Франківську проведуть тижневик діагностики патології грудних залоз


Тижневик діагностики патології грудних залоз під назвою „З турботою про жінок” проведуть у Івано-Франківську 4-9 листопада 2013 року. Така акція необхідна, адже рак грудної залози посідає перше місце в структурі онкологічної захворюваності жіночого населення.

За статистикою, у кожної п’ятої жінки серед вперше діагностованих випадків злоякісних новоутворів виявляють рак грудної залози. Щорічно в Україні діагностується понад 16 тисяч випадків цієї недуги, у Івано-Франківській області – 340-360 випадків.

Хоча ця локалізація раку відноситься до візуальних, у значної частини пацієнток захворювання виявляють уже в III-IV стадіях.

„Для того, щоб попередити таку недугу, як захворювання молочної залози, яке призводить до раку, ми й проводимо акцію „З турботою про жінок”, – каже головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк. – Акція проходитиме в усіх лікувальних закладах міста і ми закликаємо жінок звернутися до лікарів, дільничних чи сімейних, щоб попередити розвиток онкологічного захворювання”.

У кожному медичному закладі міста можна буде пройти комплексний онкопрофілактичний огляд таких спеціалістів, як хірург, гінеколог, онколог, терапевт, мамолог, тощо.