У США зійшли з рейок майже пів сотні вагонів поїзда, який віз небезпечну речовину


У штаті Айова (США) зійшов з рейок поїзд, який віз добрива та нітрат амонію. Унаслідок аварії спалахнула пожежа, а влада вирішила евакуювати місцевих жителів. Однак ніхто з людей не постраждав.

Про це пише Громадське з посиланням на ABC.

Поїзд зійшов з рейок 16 травня приблизно о 14:00 за місцевим часом. Це сталося недалеко від містечка Сіблі, населення якого становить приблизно 3 тисячі людей. 

За інформацією місцевих ЗМІ, оскільки на місці інциденту спалахнула пожежа, місцева влада вирішила евакуювати всіх людей, які живуть в радіусі 8 кілометрів від аварії. 

Всього з рейок зійшло приблизно 47 вагонів. Однак бригада поїзда не постраждала. Місцевий житель Нейт Мінтен розповів, що хоч на місці інциденту й спалахнула величезна пожежа, але вибухів він не чув.

Наразі місцева влада та представники залізниці розпочали співпрацю, під час якої хочуть з'ясувати причини аварії.

Нітрат амонію широко використовують як нітрогеновмісне добриво, а також для виготовлення вибухівок. Для сильної потужності вибуху його змішують з різними видами вуглеводневих горючих матеріалів та інших речовин.

Хоч у чистому вигляді нітрат амонію може спричинити значно менший вибух, його слід правильно транспортувати та зберігати. Зокрема, нітрат амонію може стати більш вибухонебезпечним при підвищенні вологості або перепадах температури повітря.

Нагадаємо, 4 серпня 2020 року через нітрат амонію стався потужний вибух у порту Бейрута (Ліван). Тоді загинули приблизно 200 людей, понад 5 тисяч дістали поранення.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!