В Україні фермер вирощує незвичайний солодкий чорний часник


В Україні вирощують незвичайний чорний часник. Єдиний виробник цього екзотичного продукту — СГК «Аграріан» із Золотоноші на Черкащині.

Про це пише СІДС.

Насправді чорний часник — продукт ферментації. Випарювання вологи з продукту протягом тривалого періоду — від 30 до 90 днів (залежно від продукту, від того, наскільки солодкий сам часник та від характеристик сорту).

Для виробництва чорного часнику потрібне спеціальне обладнання. Але, при його виготовленні абсолютно нічого не додається: ні сіль, ні цукор, ні прянощі. При цьому в чорному часнику залишаються абсолютно всі елементи, які є в його свіжому варіанті.

Український чорний часник вже побував на столах гурманів одного з київських ресторанів у вигляді десерту.

Мало хто знає, але часник — найсолодший овоч у світі. Це факт, який шокує багатьох і по-новому відкриє очі на часник. Чорний часник дуже солодкий. Він солодший за мармелад і будь-який сухофрукт. А головне — немає часникового післясмаку!

«Чорний часник — він як цукерка. Як мармелад. Так він і виглядає як мармелад, якщо не розрізати, а чистити його зубчиками. Чорний часник виглядає як незвичайні мармеладні цукерки. Це просто величезна перевага для мам, які не можуть змусити своїх дітей з’їсти бодай зубчик звичайного часнику», — йдеться й повідомленні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!