«Все було як у комп’ютерній грі»: курсант, що вижив в катастрофі Ан-26, розповів про свій порятунок


Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер поспілкувався з 20-річним курсантом В'ячеславом Золочевським, єдиним, хто вижив у катастрофі літака Ан-26 під Чугуєвим.

Про це розповів сам Кучер, пише Громадське.

«З урахування емоційної складової лікарі кажуть, що стан середньої тяжкості, але якщо брати фізично — він навіть у задовільному стані», — уточнив очільник області.

Сам Кучер разом з президентом Володимиром Зеленським вже поспілкувались з курсантом, хоча глава ОДА і наголосив — питаннями його не навантажували.

«Сказав, що все відбувалось як у комп’ютерній грі, що він, коли отямився, побачив, як горить його товариш, і він допомагав гасити полум’я на цьому хлопці, який перебував у лікарні і, на жаль, сьогодні помер», — переказав Кучер слова курсанта.

Очільник ОДА розповів, що хлопець всього не пам’ятає, бо на певний час втратив свідомість. Коли отямився, то виліз з-під уламків літака і почав гасити товариша. Водночас інформацію про те, що він нібито вистрибнув з літака, хлопець не підтвердив.

Авіакатастрофа Ан-26 на Харківщині сталася надвечір 25 вересня. З 27 людей на борту (20 курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил і семеро офіцерів, ще одного курсанта не допустили до польоту) одразу після аварії вижили двоє.

Один із них (курсант зі Львова) помер у Харківській лікарні невідкладної медичної допомоги, інший (із Харківської області) перебуває у Харківському військовому шпиталі.

Офіс генпрокурора повідомив про порушення справи за статтею 416 (порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки) Кримінального кодексу. Слідство у цій справі проводитиме Державне бюро розслідувань. Воно наразі перевіряє чотири версії того, що сталося:

1) катастрофа внаслідок технічної несправності агрегатів літального апарату;

2) катастрофа внаслідок неналежного виконання своїх службових обов'язків екіпажем;

3) неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами;

4) неналежне технічне обслуговування літака та підготовки його до польоту.

Володимир Зеленський оголосив 26 вересня днем жалоби, а також доручив тимчасово призупинити польоти на всіх Ан-26 в Україні до з'ясування обставин трагедії.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!