Як швидкість завантаження сторінок впливає на просування сайту


Пошукові системи віддають перевагу сайтам, сторінки яких завантажуються максимально швидко. Повільні сторінки знижують конверсію і потрапляють на нижчі позиції в пошуковому рейтингу.

Швидкість завантаження сайту стає ще важливішою для місцевих бізнесів. Локальні користувачі, які використовують мобільні пристрої з обмеженим доступом до даних, особливо чутливі до повільних вебсторінок. Ось чому важливо підходити до питання оптимізації сайту у комплексі. Краще довірити свій ресурс професіоналам. Так, ви можете замовити професійне просування сайтів в Івано-Франківську https://ideadigital.agency/promo/seo-ivano-frankivsk/ в агенції Idea Digital Agency, на рахунку команди якої вже десятки успішно оптимізованих сайтів, у тому числі, тих, які мали проблеми зі швидкістю завантаження. 

Нижче розповідаємо, якою має бути швидкість завантаження сайту, щоб ваш сайт не загубився у пошуковій видачі серед більш швидких конкурентів. 

Де можна перевірити швидкість завантаження сторінок

Існує безліч інструментів, якими можна перевірити швидкість завантаження сайту та окремих його сторінок. Але найпопулярнішим є Google PageSpeed Insights. Цей інструмент від Google аналізує швидкість завантаження  сторінок на різних пристроях і мережах та надає рекомендації щодо їхньої оптимізації.  Він містить багато метрик, які допоможуть вам оцінити, що саме відпрацьовує повільно. Використовуючи його, зауважте, що швидкість може відрізнятись на кілька пунктів при повторних перевірках, які ви виконуватимете з часом — це нормально. 

На що впливає швидкість, з якою ваші сторінки завантажуються для користувачів

Повільні сторінки негативно впливають на користувальницький досвід. Відвідувачі сайту не хочуть чекати, поки сторінка завантажується, особливо якщо вони використовують мобільний пристрій з обмеженим доступом до даних.

Повільні сторінки можуть призвести до таких проблем:

1. Зниження конверсій: користувачі, які не можуть швидко завантажити сторінку, швидше за все залишать її, не виконавши бажану дію.

2. Збільшення відмов від відвідування: користувачі, які не можуть швидко завантажити сторінку, повернуться до результатів пошукової видачі й перейдуть на інший сайт.

3. Зниження пошукової видимості: пошукові системи можуть понизити рейтинг сайтів з повільним завантаженням сторінок в результатах пошуку.

Якою має бути швидкість завантаження і як її збільшити

Щоб збільшити швидкість завантаження сайту, можна виконати такі дії:

оптимізувати код: необхідно переглянути код сайту, щоб усунути будь-які зайві або неефективні фрагменти;

зменшити розмір зображень: зображення — часто один із найбільших елементів сторінки. Щоб зменшити їхній розмір, можна використовувати інструменти для стиснення зображень;

використати кешування: це зберігає статичний вміст сторінок на пристрої користувача та прискорює їхнє завантаження;

використати CDN: Content Delivery Network — це мережа серверів, які розташовані по всьому світу. Використання CDN дозволяє користувачам отримувати контент з найближчого сервера, що також прискорює завантаження сторінок.

Якщо вам важко розібратись, що саме потрібно зробити з вашою сторінкою, аби пришвидшити її, зверніться за допомогою до SEO спеціалістів та програмістів. Перші зможуть знайти всі сторінки, які працюють неефективно та нададуть детальний перелік які саме елементи потребують виправлення, другі ж зможуть запровадити запропоновані зміни. 

Крім того, SEO спеціалісти допоможуть вам з оптимізацією сайту для мобільних пристроїв, де швидкість — особливо важлива. 

Відстежуйте швидкість і якість завантаження вашого сайту, дотримуйтеся порад з оптимізації вебмайданчика і  ви зможете зберегти трафік та підвищити шанси на успіх у пошуковій видачі.

 



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!