Окупанти обстріляли електромережі, які живлять Херсон. Їх полагодили за пів години — ОВА


російські окупаційні війська 27 листопада обстріляли електромережі, які живлять Херсон. Після цього енергетики їх полагодили менш ніж за пів години.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, пише Громадське.

Об 11:37 він написав, що фахівці «Херсонобленерго» почали працювати над відновленням ліній електропередач, у які щойно поцілили росіяни.

А згодом він розповів, що полагодити ці лінії вдалося менш ніж за пів години. Завдяки цьому енергетики повернули світло до будинків херсонців, які напередодні підключили до електромережі.

Також енергетики повернули електропостачання в лікарню імені Тропіних і подали напругу по високовольтних лініях на 150 кВ, а зараз працюють, аби повернути світло в домівки ще частини херсонців.

Українські військові звільнили Херсон від російської окупації 11 листопада. Із 26 листопада в Херсон подали електрику. Насамперед відновлюють електропостачання на об'єкти критичної інфраструктури, а далі — для побутових споживачів.

У «Херсонобленерго» заявляли, що в оселях херсонців електроенергія з'являтиметься, коли вдасться нормалізувати роботу Південноукраїнської АЕС.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!