В Івано-Франківську безхатченків підгодовують благодійники


Напевне кожен, проходячи центральними вулицями Івано-Франківська, помічав жебраків та бездомних. Ці нещасні через різні життєві обставини, а можливо, через власні слабкості опинились на самому дні суспільства.

Та все ж і вони заслуговують на підтримку чи просто гарячий обід. На жаль, в нашому місті харчуванням нещасних опікуються тільки благодійні організації.

Виконавчий директор Карітасу Івано-Франківської УГКЦ Наталія Козакевич розповіла кореспонденту «Бліц-Інфо», що кожного дня до їхньої благодійної їдальні пообідати приходять близько 150 осіб.

«Звичайно, не всі вони безхатченки. Серед них є малозабезпечені, престарілі, інваліди. За нашими даними в Івано-Франківську близько 60 осіб без постійного місця проживання. Всі вони кілька разів на тиждень відвідують нашу їдальню. Хоча можуть приходити щодня – ми не робимо обмежень»,  – пояснює пані Наталя.

За її словами, на тиждень благодійна їдальня витрачає на продукти до 4 тисяч гривень. Всі ці гроші жертвують благодійники.

Крім «Карітасу», раз на тиждень безхатченків підгодовують канапками, а за можливістю і гарячим обідом представники Івано-Франківської спільноти Святого Егідія.

«Щосереди ми «відвідуємо» бездомних людей на вулицях міста (у районі Катедрального собору та вокзалу), пригощаючи їх канапками та гарячим чаєм. Один такий захід обходиться спільноті до 60 гривень, які йдуть на чай, мінералку, хліб. Решту продуктів, а це булочки, ковбаса, сир, солодощі, нам жертвують благодійники. Звичайно, раз на тиждень – це мало, але частіше поки що немає можливостей», - розповідає координатор спільноти в Івано-Франківську Наталя Дорогович.