У штабі Диріва заявляють про серйозні порушення під час виборів на 86 окрузі


У штабі кандидата в депутати Анатолія Диріва повідомляють, що в нього намагаються вкрасти перемогу.

Як йдеться у заяві штабу, мінімум на шести дільницях збільшується кількість виявлених і задокументованих порушень. Зокрема йдеться про фальсифікацію кілька сотень голосів виборців.

"На одній з дільниць Болехова голова дав членам ДВК підписати чисті протоколи, потім з секретарем дільничної комісії оформили ці протоколи за відсутності інших членів ДВК. У селі Тисові на Болехівщині бюлетені видавала людина, яка не була членом ДВК. У селі Брошневі на Рожнятівщині бюлетені видавались без печаток. У результаті чого, всі були визнанні недійсними. У більшості них позначка стояла в клітинці Анатолія Диріва. І ще багато чого іншого. Скарги будуть подані до ОВК та місцевих судів. Про тисячі «туристів» до Буковелю, що є непрямим підкупом виборців вже й не доведеться говорити", - йдеться у заяві.

Варто зауважити, що в день виборів на 86 окрузі і справді було зафіксовано багато порушень. Зокрема у Брошневі Рожнятівського району, члени Брошнівської ДВК забули поставити печатки на усі понад 800 бюлетенів (на цій дільниці зареєстровано 819 виборців). Коли це з’ясувалося, 62 виборці вже встигли проголосувати. Члени ДВК вирішили при підрахунку голосів не враховувати 62 бюлетені без печаток. Також  на дільниці №260623, що у Перегінську, членкиня виборчої комісії проголосувала тричі, перш ніж у ситуацію втрутились спостерігачі та поліція.

Наразі за даними ЦВК з різницею в сотню голосів на 86 окрузі перемагає Олександр Матусевич. Втім опрацьовані тільки 84.89% протоколів, решту ОВК відправила на уточнення.

Також у штабі заявили, що у ніч з суботи на неділю з десяток авто розвозили «чорну» агітацію проти Анатолія Диріва.

"На вимогу прихильників діючого нардепа відчинити авто, показати також «брехливих» листівок, була агресія і погрози. До місця інциденту, а це було біля штабу кандидата Матусевича, що знаходиться в приміщенні районного часопису «Свіча». Приїхало декілька авто з озброєними людьми автоматами, які погрожували «положити» всіх. Щоб уникнути кровопролиття авто з тисячами листівок бруду відпустили. Викликали поліцію. ОВК вже вкотре робить перерву (безперервного засідання), здійснюється «уточнення» протоколів", - кажуть у штабі.