Бурштинським школярам розповіли про переваги роздільного збору відходів


12 травня, в День екологічної освіти, на запрошення дирекції школи референт Бюро УГКЦ з питань екології, о. Михайло Дзуль спільно з представницею парафіяльної волонтерської спільноти «Новітній Крилос» Мартою Кашубою відвідали Буштинський ліцей №2.

В рамках візиту відбулася зустріч з учнями 5-х класів на якій крилошани поділися скромним досвідом запровадження системи роздільного збору відходів, передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

Розпочалась зустріч зі спільної молитви до воскреслого Христа, після якої о. Михайло з душпастирської точки зору намагався допомогти дітям збагнути правду, про те, чому люди з легкістю можуть знищувати середовище, в якому самі ж живуть. Вибудовуючи логічний ланцюжок діти спільно зі священником дійшли висновку, що «все залежить від екологічної свідомості, яка формується в нашій душі та цінностей, які є першочерговими для нас». Таким чином діти зуміли не тільки глибше усвідомити заклик Митрополита Андрея Шептицького не руйнувати довкілля заради прибутку, але й були інспіровані на те, щоб вповні сповняти свою місію людини на Землі – бути захисником Божого створіння.

Далі п. Марта розповіла школярам, про те, як зародилася ідея сортування відходів, з чого розпочинали і як розвивалася діяльність волонтерської спільноти, а також похвалилася результатами кропіткої праці та реакцією односельчан. Зокрема в своїй презентації волонтерка перелічила ті категорії жителів села, які підтримали і активно долучився до сортування та прибирання околиць села, відзначивши, зокрема, дітей; перелічила види сировини, які відсортовуються; кількість реалізованих відходів (близько 10 т.) та озвучила на які добрі справи були витрачені виручені кошти.

Підсумував діяльність волонтерів о. Михайло Дзуль словами св. Франциска Асижського «Почніть робити те, що потрібно, потім робіть те, що можливо і Ви раптом виявите, що робите неможливе!», закликаючи школярів не боятися робити перші кроки в якихось добрих справах, як наприклад турбота про наш спільний дім, а п. Марта подарувала від спільноти для школи 3 паперових контейнери для роздільного збору відходів. Окрім цього гості подарували для шкільної бібліотеки тематичні видання Бюро УГКЦ з питань екології.

Класний керівник 5 Б класу, п. Ольга Дирда подякувала за візит та висловила сподівання, що діти почнуть сортувати вторсировину і стануть маленькими волонтерами, адже стан довкілля в наших руках.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!