Горбатий кит проковтнув, а потім виплюнув ловця лобстерів


Майкл Пакард займався ловлею лобстерів на узбережжі штату Массачусетс, коли його проковтнув горбатий кит. Чоловік пробув 30-40 секунд у роті тварини перш ніж вона виплюнула його.

Про це повідомляє видання Cape Cod Times, пише Громадське.

56-річний Майкл Пакард упродовж 40 років займається виловом лобстерів. Для цього він занурюється у воду та дістає їх із піщаного дна. У цей час колега спостерігає за бульбашками з кисневого респіратора.

Зранку 11 червня Майкл разом із колегою Джосією Майо ловив лобстерів. Він уже вдруге занурився у воду, коли відчув поштовх і все стало темним.

«Я відчув, що можу рухатися, і те, що тварина стискає м'язи у роті», — розповів Пакард. Спершу він подумав, що опинився усередині білої акули, але відчував, що зубів навколо немає. Тоді йому спало на думку, що його проковтнув кит.

«Я подумав, що у мене немає шансів вибратися з кита. Я подумав, що це кінець і я помру», — згадує Майкл. За його словами, він подумав про свою дружину та двох синів 12 і 15 років.

Майкл намагався бити кита зсередини, і в один момент тварина почала трясти головою та виплюнула чоловіка у воду. Дайвер підрахував, що пробув у роті кита 30-40 секунд.

Колега Майкла Джосія побачив, як тварина викинула чоловіка, він дістав його з води у човен, а також по радіозв'язку викликав рятувальників та медиків.

У Пакарда не виявили серйозних пошкоджень, лише запідозрили вивих коліна. Експерти розповіли, що ситуація з ловцем лобстерів та китом — рідкісна. Зазвичай горбаті кити не чіпають людей. Тварини широко відкривають рота, щоб поглинути якомога здобичі, ймовірно, у цей момент кит і захопив Майкла.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!