На Прикарпатті Діди Морози на мотоциклах завітали до дітей-інвалідів


2013 рік для калушан закінчився справжнім сюрпризом. Дід Мороз до дітвори не прийшов, а приїхав на мотоциклі. Та й то не сам, а із товаришами.

З ініціативи громадської організації «САРіКо Екстрім HARDI» учасники передноворічної акції зустрілися на тренувальній трасі мотокросу. Її влаштовано на підгорецьких кар’єрних горбах ще у 2004 році. Відтоді і року не минає, щоб у Калуші не проведено було автомотосвята. Новорічна акція проводиться вже не вперше. Збиралися і торік, повідомив голова організації «САРіКо Екстрім HARDI» Леонід Сарафанов.

О 12.00 годині в останній день минулого року — точка збору була влаштована біля адміністративного будинку СТ «Кахелина». Відомий у минулому спортсмен, майстер спорту з мотокросу Леонід Сарафанов особисто зустрічає журналістів. Керує червоним кросовим мотоциклом. Видно, що гордиться своїм «залізним конем». На мотоцикл витрачає вільний час і всю енергію. Каже, що у клубі всі такі.

— У нас є сімейні пари. Але переважно найкращий друг мотоцикліста — його мама,— каже Леонід Сарафанов. — Мама — це людина, яка завжди підтримує.

Вартість кросового мотоцикла — 7 тисяч євро. Ці гроші не вдається заробити спортом. Адже від хобі – прибутків немає, адже закону про меценатство в Україні так і не створено.

Каже, що минулий рік можна би було назвати вдалим для калуського мотоспорту, адже гонщики вдало підкорили Європу: брали участь у змаганні в Німеччині, в Польщі тощо.

Розповідає неохоче, і посилаючись на зайнятість організаційними питаннями, від’їжджає у напрямку Височанки. В той час, як у Європі калуських мотоциклістів цінують і знають, у рідному місті на них звертають увагу тільки на свята. Наразі члени клубу зміцнюють матеріально-технічну базу рівно настільки, наскільки їм вдається це зробити без сторонньої допомоги. Хлопці тренуються на «Ямахах», «Кавасакі» та «Хондах», «Сузукі» і «Чезетах».

Діди Морози відвезли подарунки до вихованців комунального закладу «Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Добродія Калуська». У святі  були задіяні представники спецшколи - інтернату №2.

«САРіКо Екстрім HARDI» — це спортивний клуб, який об’єднує у собі  професіоналів у сфері автомобільного та мотоциклетного спорту. 5 квітня 2004 року було затверджено статут і назву клубу — «САРіКо Екстрім HARDI».  Як розповідав «Вікнам» Леонід Сафранов «САРіКо»  — це Сарафанов і компанія, «Екстрім» — це захоплення екстремальними видами спорту, а «HARDI»  можна розшифрувати по-різному, як «важкий метал», так і «важкий спорт».