Наука краси і краса науки: STEM is FEM кличе прикарпатських школярок на цікаву лекцію


Одного разу Товариство охорони дикої природи (WCS) за допомогою дорогих фірмових парфумів відомого бренду змогло перерахувати ягуарів у біосферному заповіднику майя у Гватемалі. Ягуар – істота ляклива, близько до людей не підходить. Але на розпорошений парфум чудово приманювалися як самці, так і самки тварин. Всі були перераховані, а їх красиві вигинання спинок та викочування у розпорошеному ароматі – зняті на камери.

Навчити маніпулювати великими хижими кішками благодійний освітній проєкт STEM is FEM не обіцяє. А от розповісти безліч цікавої та корисної інформації про косметичну промисловість – ще й як! Свій чотирнадцятий безкоштовний навчальний модуль для школярок вони присвятили саме цій індустрії. Модуль відбудеться 19-20 лютого. Подати заявку на участь та пройти конкурсне завдання можна до 26 січня включно на офіційному сайті STEM is FEM.

На модулі протягом двох днів провідні фахівчині галузі знайомитимуть дівчат з основами косметичного виробництва. Вони розкажуть слухачкам найцікавіше та найкорисніше про новітні технології, затребувані спеціальності, а також порадять, як готуватися до навчання на косметичного технолога.

На модулі також обговорюватимуть екологічність виробництва, альтернативи тестуванню продукції на тваринах, впровадження європейських стандартів у виробництво косметичних продуктів тощо. Окрім того, в рамках навчання заплановані екскурсії та тематичний призовий конкурс.

Подати заявку на участь можуть дівчата, які ще не вступили до вищого навчального закладу. Участь у модулі – безкоштовна.

Модуль відбуватиметься офлайн у Києві. Витрати на транспорт, проживання та харчування слухачок оплачують організатори. У разі погіршення епідемічної ситуації чи запровадження карантинних заходів модуль буде проведено онлайн.

STEM is FEM – благодійний освітній проєкт, що популяризує STEM-спеціальності серед українських дівчат, а також бореться із гендерним дисбалансом у технічній сфері в Україні. Проєкт існує з 2019 року. Його ініціатором став засновник технологічної компанії Roosh Сергій Токарєв. Слідкувати за анонсами проєкту можна на сайті STEM is FEM та на офіційних сторінках у соцмережах Facebook та Instagram.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!