Нелегал з Йорданії шукав на Прикарпатті наречену, щоб залишитися в Україні


На Івано-Франківщині половину виявлених неврегульованих мігрантів становлять особи з паспортом росії.

Міграційна служба Івано-Франківської області продовжує заходи з виявлення правопорушень у сфері міграційного законодавства. В умовах правового режиму воєнного часу – це пріоритет у роботі, адже йдеться й про національну безпеку.

З початку року на території області виявлено 39 нелегальних мігрантів. Майже половину з них або 17 правопорушників - особи з паспортом російської федерації. У переважній більшості випадків йдеться про відсутність в іноземців підстав для подальшого законного перебування на території України.

У кожному разі правопорушники притягнуті до адміністративної відповідальності, а щодо 14 іноземців з неврегульованим статусом міграційна служба ухвалила рішення про їх примусове повернення до країни походження або в треті країни.

Черговий приклад – історія з 26-річним громадянином Йорданського Хашимітського Королівства. Декілька років молодий чоловік навчався у медичному виші в Сумах. Через невиконання іноземцем умов договору про навчання його відрахували з вузу, а міграційна служба скасувала дію посвідки про тимчасове перебування в Україні. У визначений термін іноземець не виїхав з України, натомість завзято взявся шукати тут наречену. Дістався аж Прикарпаття, де й потрапив у поле зору працівників міграційної служби. Щодо правопорушника ухвалено рішення про примусове повернення до країни походження і зобов’язано у визначений термін таки виїхати з України.

Як і раніше, міграційна служба Прикарпаття сподівається на сприяння та інформацію від небайдужих громадян стосовно того чи іншого іноземного громадянина з підозрілою поведінкою чи сумнівним заняттям. Кожна отримана інформація є і буде предметом неупередженої перевірки. Для цього відкритий канал телефонів «гарячої лінії» УДМС в Івано-Франківській області (0342) 53-44-55 і (0342) 55-31-12, а також Facebook Messenger офіційної сторінки УДМС в області.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!