Пам’ятаєте робота Софію? Її розробник хоче створити тисячі роботів, бо під час пандемії на них буде попит


Гонконгська компанія Hanson Robotics, відома розробкою людиноподібного робота Софії, заявила про плани у 2021 році налагодити масове виробництво таких роботів — вони, мовляв, будуть потрібні в умовах пандемії й обмежених людських контактів.

У першій половині цього року має налагодитися виробництво чотирьох різних моделей людиноподібних роботів, одна з яких буде базуватися саме на Софії. Один із них — робот Ґрейс для працівників медичного сектору, пише Громадське.

«Світ COVID-19 потребуватиме все більше автоматизації для убезпечення людей», — вважає керівник і засновник Hanson Robotics Девід Генсон. На думку Генсона, перевага роботів його компанії — в людиноподібності. Так, вони можуть замінити обслуговуючий персонал і позбавити людей відчуття «жахливої самотності й ізоляції».

У 2021 році Hanson Robotics має намір продати «тисячі» роботів різного розміру, заявив Генсон журналістам, але не уточнив, скільки саме й кому.

Саму Софію під час оголошення новин спитали, чи не вважає вона, що люди мають боятися роботів. «Хтось сказав: нам нема чого боятися, окрім самих себе. Що б це означало?» — відповіла вона.

Зазначимо, що до пандемії коронавірусу роботехніка стрімко зростала. За підрахунками профільної Міжнародної федерації роботехніки, у 2018-2019 роках продаж роботів у світі зріс на 32%, а загальна вартість сектора становила 11,2 мільярда доларів.

Людиноподібного робота Софію активували 19 квітня 2015 року. Відтоді вона стала світовим феноменом і встигла побувати в низці країн, зокрема й Україні. У 2017 році Саудівська Аравія надала підданство Софії і стала першою країною, яка це зробила.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!