Постраждалим прикарпатським майданівцям пропонують безкоштовну медичну допомогу


Постраждалі через події на Майдані мають змогу отримати безкоштовну медичну допомогу. При потребі – закордоном.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомив представник всеукраїнського Центру координації реабілітації поранених на Майданах України.

«І не обов’язково ці травми мають бути отримані в Києві. Можливо людина отримала травми внаслідок штурму ОДА. Або активіста побили за надто активну громадську діяльність. Якщо потрібна допомога – звертайтесь за телефонами 044 234 08 26 та 063 233 03 03. Або пишіть на електронну пошту - info@bogomolets.com». Також можуть звертатися ті, хто продовжує лікуватися в муніципальних закладах столиці. Направляємо лікарів до затриманих у СІЗО якщо є потреба. Зараз для нас важливо, щоб потерпілий або його родичі знали куди звертатись за допомогою» - пояснюють координатори проекту.

Активісти кажуть звертатись всім потребуючим та наголошують, що допомога безкоштовна. І навіть для людей, які потребують госпіталізації закордон.  За потребою, допомагатимуть у підготовці документів.

«Варто зауважити, що в програму не можуть попасти ті, хто має хронічне захворювання. Тобто, якщо активіст отримав травму голови під час мітингу, то він попадає під програму. Та якщо в нього вже два роки нирки хворі і на Майдані він їх ще більше застудив, то цій людині ми не зможемо допомогти», - каже преставник Центру.