Прикарпатців попереджають про зміни у призначенні субсидії


З 1 травня усі українці, які отримують субсидію, будуть отримувати її лише готівкою.

Необхідно всім подати нові заяви та декларації, щоб отримати субсидію з травня 2021 року. Проте, немає потреби негайно йти і подавати документи. Всім, хто звернеться за призначення субсидій з травня по вересень (включно), субсидія буде призначена з травня 2021 року. Про це повідомила заступниця голови ОДА Світлана Онищук

Документи можна подавати через уповноважених осіб в сільських, селищних радах, центрах надання адміністративних послуг, безпосередньо у районні та міські структурні підрозділи соцзахисту, надсилати поштою та відправляти електронною поштою (при направленні електронною поштою документи необхідно підписати електронним підписом, за відсутності його необхідно в 30 денний термін прийти і підписати власноруч).

Для зручності громадян у районних та міських структурних підрозділах соцзахисту будуть працювати телефонні лінії, по яких можна буде записатись на конкретну дату та годину для здачі документів без черги.

Також вводяться деякі нові правила щодо тих, кому субсидії призначатись не будуть. Зокрема, якщо будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства:

✔має у власності більше ніж один транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше ніж 15 років;

✔має у власності більше ніж одне житлове приміщення (квартиру, будинок);

✔ має на 1 число місяця, з якого призначається субсидія на депозитному рахунку в банку кошти, сума яких перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму (на даний час 56750,0 гривень (2270,0 грн. х 25)) субсидію не призначать.

В той же час для осіб, які перебували за кордоном більше 60 днів, але мали суму середньомісячної нарахованої зарплати менше від розміру мінімальної зарплати не більше як на 50 відсотків (для міст обласного значення не більше як на 20 відсотків) і за весь період сплачували єдиний соціальний внесок у розмірі не меншому як мінімальний субсидію буде можливість призначити.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!