П'ять способів змусити себе працювати, навіть якщо не дуже хочеться


Ми звикли складати списки справ і ретельно планувати день. Усе ніби виглядає круто – всі завдання записані в блокнот, залишилося тільки взяти чашечку кави і зробити їх! Але ми розуміємо, що увійти в робочий ритм не так просто, тому зібрали разом найефективніші методи, щоб змусити себе працювати.

Сайт Цікаво знати зібрав 5 способів, як змусити себе працювати.

1. Вирішуйте складні завдання в першу чергу

Брайан Трейсі придумав методику «поїдання жаб» (і ми зараз не про французьку кухню). Головне правило цього методу – завжди вирішувати найбільш складні завдання зі списку на початку дня. Так ви зможете швидко влитися в роботу, вирішувати найбільш пріоритетні завдання в першій половині дня і не страждати вечорами від того, що знову нічого не зробили.

2. Складіть список завдань, які можна завершити за 10 хвилин

Якщо рішення термінових і великих завдань на початку дня веде до жаху і нескінченної прокрастинації, заведіть список «швидких» завдань. Візьміть листок і запишіть на нього завдання на зразок «подивитися пошту», «подзвонити Каті» або «навести лад на робочому столі». Впоравшись з безліччю дрібних завдань на початку дня, ви мотивуєте себе на виконання складних завдань і вже молодець!

3. Фокусуйтесь на завданнях

Використовуйте техніку Pomodoro. Усе дуже просто! Розділіть велику задачу на кілька дрібних, виконуйте кожне дрібне завдання за певний час (наприклад, 15 хвилин), після завершення кожного завдання робіть п’ятихвилинну перерву і хваліть себе. Так ви швидше впораєтесь зі складними завданнями, будете постійно бачити результати роботи і боротися зі всепоглинаючою прокрастинацією.

4. Ведіть план-календар

Для любителів детальних стратегічних планів і графіків підійде план-календар. Заведіть паперовий календар або користуйтеся ним на смартфоні, призначайте кожну задачу на конкретне число і час, заповнюйте щотижневий план. Фішка підходу в тому, що кожного тижня ви зможете підводити підсумки і краще розуміти, скільки справ на тиждень ви в силах зробити без сотні літрів кави.

5. Пам’ятайте правило двох хвилин

Це правило закликає вас негайно зробити будь-яке завдання, яке займає не більше 120 секунд: протерти монітор або роздрукувати одну сторінку документа. Так ви заощадите час на внесення дрібних завдань в to-do list і позбудетесь відволікаючих справ.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!