Спальні мішки: навіщо вони потрібні та як вибрати?


Спальний мішок — обов’язковий атрибут туриста, який збирається в похід із ночівлею. Завдяки йому і в лісі, і на гірських схилах спати буде тепло та комфортно. У магазинах представлено безліч моделей. Як із цього розмаїття вибрати оптимальний варіант?

Критерії вибору спального мішка

Насамперед варто звернути увагу на виробника. Туристичне спорядження має бути якісним і практичним, тому потрібно вибирати перевірені світові бренди. Спальні мішки краще купувати від таких відомих виробників, як Pinguin, Terra Incognita, Kelty, Turbat та ін. Також важливо заздалегідь визначитися з такими характеристиками спальних мішків:

Температурний режим

Зазвичай виробники вказують на спальних мішках рекомендовані температурні режими. При цьому орієнтуватися потрібно на T° comfort. Саме цей показник визначає оптимальну температуру для використання виробу.

Наповнювач

Спальні мішки можуть бути синтетичними або пуховими. Перший варіант має доступну вартість, добре утримує тепло та невибагливий у догляді. Спальники з натуральним пухом усередині тепліші за синтетичні, проте швидко мокнуть та довго сохнуть, можуть спричинити алергію. Отже, якщо планується похід у гори в дощову погоду, розумніше вибрати синтетику. А от взимку краще брати з собою спальні мішки з пуховим наповнювачем.

Розмір

Щоб у спальному мішку було максимально зручно відпочивати, важливо правильно підібрати розмір. Оптимальний варіант — зріст мандрівника + 25–30 см. Якщо взяти з більшим запасом, ногам буде прохолодно.

Форма

У магазинах, які продають туристичне спорядження, зазвичай можна побачити такі варіанти спальних мішків:

1. Кокони (мумії) — звужуються зверху донизу, мають капюшон із затяжками, забезпечують максимальне теплозбереження.

2. Ковдри — прямокутні спальні мішки на блискавці, що не обмежують рухів, підходять для пар або мандрівників із дітьми, адже їх можна поєднувати між собою.

3. Напівковдри — не такі вузькі, як кокони, мають капюшон із затяжками, можуть мати блискавки з обох боків.

Також варто звернути увагу на додаткові функції виробів: наявність кишень, внутрішні фіксатори, рукава, петлі, утеплений комір тощо.

В інтернет-магазині Travelersclub ви знайдете великий вибір спальних мішків на будь-який смак і гаманець. Якщо не зможете вибрати самостійно, зверніться до менеджерів магазину, які допоможуть зробити правильний вибір.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!